Evropa: Chorvatsko


Vyhlídka Mahavica – ostrov Krk jako na dlani

[Chorvatsko] Horami na pobřeží mezi Kraljevicou a městem Novi Vinodolski vede silnička spojující několik vyhlídek nazvaných Oči Vinodola. Jednou z nich, tyčící se nad malebným Jadranovem, je vyhlídka Mahavica.

10. 9. 2021 | zobrazeno 2694×

Senj – hlavní město bóry

[Chorvatsko] Malebné město Senj na pobřeží Jadranu pod velebitskými vrcholky je lákavou zastávkou při cestě chorvatským pobřežím. Symboly města jsou pevnost Nehaj a studený vítr bóra, který právě tady fouká nejsilněji.

3. 1. 2021 | zobrazeno 2555×

Anića kuk a Vidakov kuk – vyhlídky nad kaňonem v NP Paklenica

[Chorvatsko] Kaňon Velké Paklenice v chorvatském národním parku patří k vysoce navštěvovaným místům této země. Davům se však člověk vyhne, pokud v parku zamíří kamkoliv jinam – stačí na skalnaté vyhlídky přímo nad kaňonem.

4. 10. 2020 | zobrazeno 2743×

Tulove Grede – fotografův ráj ve Vinnetouově kraji

[Chorvatsko] Zubatá skaliska Tulove grede se mezi bezpočtem dalších bělostných vápencových skal chorvatského Velebitu proslavila účinkováním ve filmech ze série s Vinnetouem, jehož několik scén se tady natáčelo. Dobře dostupný hřeben je ale doslova fotografickým rájem.

26. 9. 2020 | zobrazeno 3716×

NP Severní Velebit – Veliki Zavižan

[Chorvatsko] Severní Velebit je mladším ze dvou národních parků, které leží v chorvatském Velebitu. Oblíbeným východiskem je Zavižan, parkoviště ve výšce 1500 m n. m., odkud už to je na vrcholky s krásnými výhledy jen kousek.

20. 9. 2020 | zobrazeno 3150×

Ostrov Krk – Baška, Vrbnik a Šilo

[Chorvatsko] Největší chorvatský ostrov láká spoustou důvodů k návštěvě: blízká vzdálenost, snadná dostupnost po kilometr a půl dlouhém mostu, a zejména množství městeček, zátok, pláží i hor s turistickými trasami.

28. 7. 2020 | zobrazeno 3828×

Rovinj – Chorvatsko s nádechem Itálie

[Chorvatsko] Rovinj je jedním z přístavních městeček, rozesetých na jadranském pobřeží Istrie, jehož historie je spjatá s Benátskou republikou. Často bývá označován za nejhezčí město Istrie.

18. 7. 2020 | zobrazeno 3850×

Plitvická jezera v barvách podzimu

[Chorvatsko] Národní park Plitvička jezera patří k povinným zastávkám všech, kteří míří za chorvatským mořem. Obvykle půldenní procházka v davech turistů mezi nejprofláklejšími místy však neumožní poznat krásu vodopádů naplno. Na podzim je zde lidí méně, stráně nad jezery se zbarví do žluté a červené, a vyplatí se národní parku nechat trochu více času.

30. 10. 2016 | zobrazeno 9711×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace