Evropa: Rakousko


Grossglockner Hochalpenstrasse – autem na dosah alpských velikánů

[Rakousko] Přímo do srdce Vysokých Taur, pod nejvyšší horu Rakouska, vedou nekonečné serpentiny vysokohorské Groβglocknerské silnice.

29. 11. 2020 | zobrazeno 4066×

Almsee a Gosauseen – zrcadla Dachsteinu

[Rakousko] Okolo Dachsteinu leží několik jezer, zrcadlících okolní vysoké hory. Zatímco dvojice jezer Gosauseen patří k těm nejpopulárnějším, maličké Almsee na druhé straně hřebene tak známé není, ale o to je hezčí.

13. 11. 2020 | zobrazeno 3036×

Rossbrand – kopec s Dachsteinem jako na dlani

[Rakousko] Vrchol Roßbrandu (1770 m n. m.) nabízí nenáročnou možnost, jak se pokochat krásnými výhledy (nejen) na masiv Dachsteinu. A zvlášť pokud vyjdou zajímavé podmínky, je to podívaná až nečekaně krásná.

8. 11. 2020 | zobrazeno 2635×

Gösseck - na nejvyšší vrchol Eisenerzských Alp

[Rakousko] Eisenerzské Alpy se táhnou jižne od města, podle něhož dostaly svůj název. Trochu bokem od hlavního hřeben se tyčí jejich nejvyšší bod – Gößeck (2214 m n. m.), hora s krásným výhledem a nebojácnými kozorožci.

20. 8. 2019 | zobrazeno 3657×

Velika Baba – okruh z rakouské strany

[Rakousko, Slovinsko] Velika Baba je jedním z vrcholů bočního hřebene Kamnicko-Savinjských Alp, po němž probíhá rakousko-slovinská hranice. Výstup se dá zvládnout jako pohodový jednodenní výlet a pokud vyrazíte z rakouské strany, i v sezóně se vyhnete davům.

13. 8. 2019 | zobrazeno 3334×

Mostviertel – alpské výhledy v kraji rozkvetlých hrušní

[Rakousko] Srdcem malebného Mostviertelu a jeho rozkvetlých hrušní je údolí Kohlenbachu. Na obě strany se zvedají kopečky poseté stovkami ovocných stromů a nabízející výhledy na zasněžené zubaté vrcholky Alp.

5. 5. 2019 | zobrazeno 2542×

Mostviertel – rakouské Toskánsko pod katedrálou Sonntagberg

[Rakousko] Mostviertel je jihozápadní část Dolního Rakouska. Malebná kopcovitá krajina s výhledy na jednu stranu do údolí Dunaje, na stranu druhou zubaté vrcholky Alp. A plná hrušní a dalších ovocných stromů, které – zvlášť v květu na jaře – krásu zdejší krajiny korunují.

28. 4. 2019 | zobrazeno 3475×

Hochschwab – pohodové letní výlety u Eisenerz

[Rakousko] Hornické městečko Eisenerz leží na západním okraji Hochschwabu a jednoznačně mu dominuje obří důl na železnou rudu. Od chladivého jezera Leopoldsteinersee se ale nabízí několik pěkných horských výletů včetně zajištěných cest spíše vyšší obtížnosti.

2. 9. 2018 | zobrazeno 4247×

Totes Gebirge – na Spitzmauer a zpět za jeden den

[Rakousko] Vápencové „Mrtvé hory“ lákají k víkendovým výletům pro svou blízkost a krátkou dojezdovou vzdálenost. Když si ale člověk na víkend nezamluví chatu dlouho dopředu, nezbude než si máknout trochu víc.

19. 8. 2018 | zobrazeno 5706×

Jarně-zimní Hochschwab

[Rakousko] Pohoří Hochschwab nás zaujalo při první návštěvě – do hor se dá dojet ani ne za tři hodiny a nabízí bezpočet možností túr, hezkých výhledů i horských almů. Na jaře by pak vápencové hory měly být pokryty spoustou kvetoucích rostlin, takže o prvomájovém výletu bylo rozhodnuto.

6. 5. 2018 | zobrazeno 4301×

Letní Hochschwab ve znamení oblak a kamzíků

[Rakousko] Vápencový masiv pohoří Hochschwab leží docela kousek od českých hranic a je tak ideálním cílem vysokohorského přechodu na pár dnů. Nejvyšší bod dosahuje 2277 m n. m., pohoří tvoří soustava rozlámaných mohutných vápencových bloků, a tak zde najdeme jak vysokohorské planiny, tak hluboké soutěsky a kolmé skalní stěny.

11. 9. 2016 | zobrazeno 6809×

Kalkalpen a Hoher Nock – tak trochu větší Pálava

[Rakousko] Nedaleké Alpy představují ideální cíl, kam zamířit na víkend, odpočinout si od pracovního stereotypu, pochodit po pořádných horách a pokochat se krásnou, upravenou krajinou. Národní park Kalkalpen v ledasčem připomíná naši Pálavu, jen několikanásobně rozlehlejší a vyšší.

15. 9. 2013 | zobrazeno 20732×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace