Rybáři z Puerto López

[Ekvádor] Puerto López je jedno z mnoha přístavních městeček na ekvádorském pacifickém pobřeží. Výjimečnost mu však dává blízkost ostrova Isla de la Plata, přírodní rezervace s množstvím ptačích druhů nebo možností pozorování velryb. A když se ráno vydáte na městskou pláž, naskytne se vám zcela jiný obrázek, tak trochu z běžného života.

6. 9. 2015 | zobrazeno 4337×

Valle de Cocora a barvami hrající Salento

[Kolumbie] Salento je jedním z těch nejmalebnějších v Kolumbii. Kombinace zářivě bílých fasád a ještě zářivějšími barvami vymalovaných okenních rámů a balkónů s ulicemi provoněnými kávou jsou hlavním lákadlem davů turistů. Salento navíc leží v údolí Cocora, proslaveném četným výskytem národního kolumbijského stromu.

2. 8. 2015 | zobrazeno 7597×

Teotihuacán, Ciudad de México a býčí zápasy

[Mexiko] Mexická metropole okupuje čelné příčky žebříčků měst podle počtu obyvatel i kriminality. Atmosféra v ulicích i vzhled opravdu nic moc nejsou, ale pár zajímavých míst stojících za viděnou se ve městě i jeho okolí rozhodně najde. Nezapomenutelným zážitkem je pak Corida de Toros, býčí zápasy.

1. 6. 2013 | zobrazeno 5645×

Cestovní deník Mexiko 2012

[Mexiko] Do Mexika jsem letěl na konferenci, a byla by škoda jen odprezentovat svých 15 minut a zase letět zpátky, tak jsem si pobyt trochu protáhl. Mimo hlavní město jsem byl ve státu Oaxaca.

9. 5. 2013 | zobrazeno 4789×

Oaxaca - pacifické pláže Mexika

[Mexiko] Zatímco většina turistů míří na pláže Karibiku, pobřeží Tichého oceánu ve státu Oaxaca je navštěvované mnohem méně. Přitom nabízí nekonečné písečné pláže s houpacími (a surfovacími) vlnami, možnost pozorovat delfíny i mořské želvy či pestrobarevné rybky pod hladinou.

6. 1. 2013 | zobrazeno 7854×

Velkolepé ruiny Monte Albán

[Mexiko] Monte Albán se tyčí čtyři sta výškových metrů nad okolní údolí, nedaleko města Oaxaca. V osmém století před naším letopočtem zde začali první stavby budovat Olmékové, o pět století později obsadili místo Zapotékové, kteří zde vybudovali rozsáhlé hlavní město své říše.

16. 12. 2012 | zobrazeno 6654×

Hierve el Agua a Sierra Norte

[Mexiko] Přestože Oaxaca samotná je zajímavá z hlediska zejména kulturního a historického, je vhodnou základnou na výlety do okolí, které nabízí i přírodní zajímavosti. Jedněmi z nejpozoruhodnějších jsou zkamenělé vodopády Hierve el Agua; horských panoramat a kvetoucích rostlin si turisté mohou užít v Sierra Norte.

2. 12. 2012 | zobrazeno 7166×

Všechny barvy Oaxacy

[Mexiko] Dvěstěpadesátitisícová Oaxaca, hlavní město stejnojmenného státu, je jedním z nejhezčích mexických měst. Město plné koloniální architektury, bezpočtu kostelů, barev a vůně čokolády.

18. 11. 2012 | zobrazeno 5409×

Cestovní deník Los Andes 2008

Má první velká cesta, a hned na víc jako dva měsíce. S kamarádem Petrem jsme se vydali na cestu ze Santiaga de Chile do Limy, během které jsme poznali chilské i bolivijské altipláno, pacifické pobřeží, prales a džungli, navštívili prameny Amazonky a spoustu dalších míst, které nám povrdily, jak je jižní Amerika pestrá a nádherná.

8. 3. 2012 | zobrazeno 5243×

Nazca a Ica

[Peru] Nazca patří k povinným zastávkám turisty v Peru. Slavné obrazce přitahují každoročně desítky tisíc návštěvníků. Nedaleko leží další lákadlo – poušť Atacama u města Ica, známá obrovskými písečnými dunami.

11. 3. 2010 | zobrazeno 8283×

Nevado Chachani

[Peru] V blízkosti Arequipy, „bílého města“, leží několik sopek. El Misti je dokonalý kužel pokrytý sopečným prachem. Nevado Chachani má lehce přes 6000 m n. m., čímž nás nalákala k výstupu. Vzhledem k nepřítomnosti ledovce se jedná o jednu z nejjednodušších šestitisícovek.

19. 2. 2010 | zobrazeno 6163×

NP Madidi a Pampas del Yacuma

[Bolívie] Národní park Madidi a rezervace Pampas del Yacuma byly na naší cestě svou krajinou výjimečné. Většinu času jsme strávili na horách, altiplánu a poušti, a návštěva pralesa a přilehlých ekosystémů slibovala jiné zážitky včetně velkého množství zvířat.

10. 2. 2010 | zobrazeno 6041×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace