Česká Republika: Bílé Karpaty


Rozkvetlé Bílé Karpaty - ve znamení petrklíčů

Konečně po dlouhé době bez foťáku v ruce (ať už nebyl čas kvůli práci nebo podmínky) se mi podařilo něco nafotit. Na velikonoční víkend jsme zamířili na kolech do oblíbených Bílých Karpat, které slibovaly rozkvetlé louky. A nezklamaly - zejména petrklíčů zde zářilo nepočítaně.

22. 4. 2014 | zobrazeno 12390×

Rozkvetlé Bílé Karpaty

Po mnoha letech, kdy jsem chtěl do Bílých Karpat jet i na jaře a nikdy to nevyšlo, se letos konečně vydařilo a já tak mohl poznat louky okolo Lesné i jinak, než pod sněhem a v mlze. Hlavním cílem byly louky hýřící kvetoucími kytkami všech barev a zejména pak ty pro Bílé Karpaty nejcharakterističtější – orchideje.

3. 6. 2012 | zobrazeno 18351×

Zamrzlá krása Bílých Karpat II

Zimní počasí v Bílých Karpatech má jednu - snad stoprocentní - jistotu. V období přelomu roku zde panuje mlha a námraza už několik let za sebou. Těžko říct, zda je to výhoda nebo nevýhoda - na jednu stranu se z námrazou obalených dubů stává stále rozsáhlejší (jak do počtu fotek, tak časově) dlouhodobý projekt. Ale i několikátý rok za sebou místo své kouzlo neztratilo.

3. 1. 2011 | zobrazeno 4893×

Předjaří v Bílých Karpatech

Bílé Karpaty jsou pěkné ve všech ročních obdobích. Na přelomu února a března zde žlutě svítila tráva, na vrcholech zůstávaly poslední zbytky sněhu a viditelnost byla nádherná.

26. 12. 2010 | zobrazeno 7921×

Barevné Bílé Karpaty

Do Bílých Karpat jsem dosud jezdil téměř vždy v zimě, kdy byly doopravdy bílé. Na několik pěkných podzimních dnů letošního října se mi ale ukázaly v úplně jiném světle.

27. 10. 2010 | zobrazeno 10756×

Zamrzlá krása Bílých Karpat

Bílé Karpaty představují ukázku harmonické krajiny, vzniklé spolupůsobením člověka. Současný ráz získala tato oblast až v 17. a 18. století, kdy proběhla pozdní valašská kolonizace. Typická je roztroušená zástavba (tzv. kopaničářská) a pestrá mozaika nejrůznějších biotopů, jako jsou mokřady, remízky nebo drobná pole. [vyšlo v časopise Turista]

27. 11. 2009 | zobrazeno 6073×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace