Chimborazo – okolo věčně zamračeného velikána

[Ekvádor] Chimborazo je s nadmořskou výškou 6 310 metrů nejvyšším vrcholem Ekvádoru a díky zakřivení Země také nejvzdálenějším bodem od středu naší planety. Kolem majestátní věčně zasněžené hory se rozkládá národní park, plný lam vikuní, močálovitých bofedales, a krásných výhledů. Tedy – pokud máte štěstí a krajina není stále zahalena v mracích.

29. 11. 2015 | zobrazeno 7810×

Velký Choč – božské ráno nad mraky

[Slovensko] Míst s nádherným výhledem je na Slovensku spousta, ale jen jeden kopec dokonale těží ze své ideální polohy mezi všemi ostatními pohořími a značnému převýšení proti okolním kopcům: Velký Choč. A pokud se zadaří ideální podmínky – třeba inverze, podzimní barvy a dokonalá viditelnost – není lepšího místa pro focení.

22. 11. 2015 | zobrazeno 8987×

Mindo a rezervace Milpe – ptačí ráj na západních svazích And

[Ekvádor] Mlžné západní svahy And nedaleko Quita jsou jedním z ptačích rájů světa. Na jednom místě tu žije na stovky druhů včetně desítek druhů kolibříků, tukanů nebo papoušků, a birdwatching tu chytne opravdu každého…

25. 8. 2015 | zobrazeno 5957×

Cinque Torri a Tre Cime – okolo dolomitských legend

[Itálie] Pět věží a Tři vrcholky, jak zní v překladu jména těchto dolomitských vrcholů, patří bezesporu k těm ikonickým v severoitalském pohoří. Při naší zářijové návštěvě se nám poštěstili dokonalé (a hezky pestré) fotografické podmínky u obou vrcholů.

8. 11. 2015 | zobrazeno 6588×

Biesczady – babí léto pod hvězdami

[Polsko] Kde je ve střední Evropě nejhezčí noční obloha? Na pomezí Polska, Slovenska a Ukrajiny. Tamní krajina nám loni učarovala, a tak i letos jsme se v počínajícím podzimu vydali do tohoto krásného horského koutu. A opět to stálo zato.

1. 11. 2015 | zobrazeno 5905×

Isla de la Plata a NP Machalilla

[Ekvádor] Puerto López, šestnáctitisícové město na pacifickém ekvádorském pobřeží, je východiskem oblíbených výletů na ostrov Isla de Plata, právem nazývaný „Druhé Galapágy“ nebo „Galapágy pro chudé“.

16. 8. 2015 | zobrazeno 8038×

Sierra Nevada del Cocuy – tropické velehory

[Kolumbie] Sierra Nevada del Cocuy jsou pozoruhodné hory. Díky blízké poloze k rovníku zde rostou zajímavé rostliny, samotné hory mají trochu „venezuelský“ ráz s kolmými stěnami a relativně plochými vrcholky, avšak nejvyšší vrcholky jsou pokryty ledovci. Na turistu tady však čekají celkem drsné podmínky.

18. 10. 2015 | zobrazeno 6715×

Fanes - (pod)zimní dolomitské zrcadlení

[Itálie] Na konci září se nám v Dolomitech během několika dnů podařilo zažít hned několik ročních období: barvy začínajícího podzimu, pohodově letní teploty i krajinu zasněženou takřka jako v zimě. A to vše za (skoro) dokonalých fotografických podmínek.

11. 10. 2015 | zobrazeno 5630×

Indiánský Ekvádor – trhy v Otavalu a Saquisilí

[Ekvádor] Z patnácti milionů obyvatel Ekvádor koluje asi třem čtvrtinám v žilách indiánská krev. A na některých vyhlášených místech, třeba Otavalu nebo městečku Saquisilí, to je ještě více. A pravým každotýdenním indiánským svátkem jsou trhy.

30. 8. 2015 | zobrazeno 5346×

Krásná bílá koloniální Villa de Leyva

[Kolumbie] Pokud se Salento uchází o titul nejhezčí kolumbijské koloniální vesničky pestrostí fasád svých domů, pak Villa de Leyva bojuje čistotou bílých fasád a obřím náměstím. A těžko říct, kdo v tomto souboji vede.

25. 8. 2015 | zobrazeno 6248×

El Ángel – mlžné království divukrásných frailejonů

[Ekvádor] Reserva ecológica El Ángel je jednou z nejlepších ukázek ekosystému párama – vlhkého, studeného, na život mimořádně bohatého území. Králem necelých 160 čtverečních kilometrů rezervace jsou rostliny frailejones (Espeletia pycnophylla).

20. 9. 2015 | zobrazeno 4731×

Popayán, bílá koloniální perla

[Kolumbie] Popayánu se říká „Ciudad Blanca“, Bílé město. Fasády domů v historickém centru, jednom z nejhezčích v celé Kolumbii, totiž svítí takřka výhradně bílou barvou.

12. 9. 2015 | zobrazeno 4414×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace