Rybáři z Puerto López

[Ekvádor] Puerto López je jedno z mnoha přístavních městeček na ekvádorském pacifickém pobřeží. Výjimečnost mu však dává blízkost ostrova Isla de la Plata, přírodní rezervace s množstvím ptačích druhů nebo možností pozorování velryb. A když se ráno vydáte na městskou pláž, naskytne se vám zcela jiný obrázek, tak trochu z běžného života.

6. 9. 2015 | zobrazeno 4338×

Valle de Cocora a barvami hrající Salento

[Kolumbie] Salento je jedním z těch nejmalebnějších v Kolumbii. Kombinace zářivě bílých fasád a ještě zářivějšími barvami vymalovaných okenních rámů a balkónů s ulicemi provoněnými kávou jsou hlavním lákadlem davů turistů. Salento navíc leží v údolí Cocora, proslaveném četným výskytem národního kolumbijského stromu.

2. 8. 2015 | zobrazeno 7599×

Pohlednice Pálava a Mikulov 2015

Po nějaké době jsem opět připravil novou kolekci pohlednic pro mikulovské turistické informační centrum. Celkem třináct motivů, které jsou od letošního června v prodeji, zachycuje především krásy Pálavy, Mikulova a jejich blízkého okolí.

4. 7. 2015 | zobrazeno 7844×

Cestovní deník Kyrgyzstán & Kazachstán 2014

foto#12719 Chystáte se do Kyrgyzstánu s fotoaparátem v ruce? Pak se vám na cestě bude hodit fotografický průvodce z řady Fripito , jehož jsem autorem. Obsahuje na pět desítek fotografií s popisem jejich vzniku, GPS souřadnicemi, tipy na cestování i fotografování a úvodní...

3. 5. 2015 | zobrazeno 9639×

Krakov – sídlo polských králů

[Polsko] Přestože od konce 16. století je hlavním městem Polska Varšava, Krakov zůstal zdaleka nejnavštěvovanější destinací našeho severního souseda. Nabízí totiž kompaktní historické centrum se zachovalými památkami v čele s hradem Wawel, tradičním sídlem polských králů.

1. 5. 2015 | zobrazeno 8350×

Svítání v Mikulově

Mikulov patří k nejmalebnějším moravským městům. Minulý víkend se mi podařilo mít zase po dlouhé době foťák v ruce (respektive na stativu) a přálo i počasí. Podmínky na rozkvetlé vyhlídce byly takřka ideální...

21. 4. 2015 | zobrazeno 8137×

Fotografická ročenka 2014, aneb to nejlepší z uplynulého roku

S blížícím se koncem roku nastal čas k tradičnímu ohlédnutí se za fotografiemi, které se během něj podařily. Ač (foto)výletů zase tak moc nebylo, na několika místech skvěle vyšly podmínky a (nejen) fotky stály zato.

7. 12. 2014 | zobrazeno 5425×

Kouzelné Poloniny a Biesczady – krásný podzim i zima v jednom

[Polsko, Slovensko] Karpaty na rozhraní Polska, Slovenska a Ukrajiny patří k nejméně osídleným a nejdivočejším koutům střední Evropy. Když se ke zdejším nekonečným bukovým lesům a dalekým výhledům přidá pestré a vždy fotogenické počasí, nemá to chybu.

30. 11. 2014 | zobrazeno 10004×

Fripito - fotografický průvodce Kyrgyzstánem

Série fotografických průvodců Fripito má ode mě druhý přírůstek: Kyrgyzstán. Pokud hledáte tipy na fotograficky zajímavá místa a rady na (nejen) fotografickou cestu, pak je průvodce Fripito (dostupný pro mobilní telefony a tablety se systémy Android a iOS) tou pravou volbou.

17. 6. 2016 | zobrazeno 8403×

Čarokrásná jezera Kul Ukok a Kul Tur

[Kyrgyzstán] Krajina hor, pastevců a stád koní, ovcí i krav. Tak by se dal charakterizovat Kyrgyzstán a tuto představu v idylické kráse naplňuje právě okolí jezera Kul Ukok v horách nad městem Kočkor.

16. 11. 2014 | zobrazeno 10201×

Kalendář na rok 2015

Jako každý rok, i letos budu vyrábět nástěnný kalendář z mých fotografií. Tématem bude tradičně krajina ze zemí celého světa i České republiky.

13. 11. 2014 | zobrazeno 3148×

Bektau-ata, žulový maják v kazašské stepi

[Kazachstán] Okolí jezera Balkaš představuje typickou kazachstánskou krajinu, jak si ji asi většina z nás představuje: nekonečná rovná suchá step, protkaná silnicemi rovnými jako přímka. Z rovin zde ale vystupuje vysoký žulový masiv, viditelný zdaleka a za západu slunce rudě žhnoucí jako opravdový maják.

5. 11. 2014 | zobrazeno 6478×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace