Třídit podle: místa | tématu | na mapě | nejčtenější


NP Severní Velebit – Veliki Zavižan

[Chorvatsko] Severní Velebit je mladším ze dvou národních parků, které leží v chorvatském Velebitu. Oblíbeným východiskem je Zavižan, parkoviště ve výšce 1500 m n. m., odkud už to je na vrcholky s krásnými výhledy jen kousek.

20. 9. 2020 | zobrazeno 3150×

Kalendář na rok 2015

Jako každý rok, i letos budu vyrábět nástěnný kalendář z mých fotografií. Tématem bude tradičně krajina ze zemí celého světa i České republiky.

13. 11. 2014 | zobrazeno 3148×

Monjes de la Pacana a skalní katedrály Salar de Tara

[Chile] Salar de Tara a jeho blízké okolí je známé hlavně jako zajímavá geologická lokalita, které vévodí až třicet metrů vysoké skalní sloupy „Pacanských mnichů“. Odlehlá krajina nedaleko argentinské hranice leží v obří kaldeře, dnes považované za nebezpečný supervulkán podobný tomu Yellowstonskému.

5. 11. 2017 | zobrazeno 3135×

Monte Morgenleit – dolomitské vyhlídkové překvapení

[Itálie] Na tento travnatý hřeben Karnských Alp v oblasti Sauris, dříve nazývané Zahre, jsme narazili náhodou. Na mapě jsem hledal nějaké místo, které by leželo po cestě do Dolomit, a na východové focení by se dalo jít kousek od auta. Vůbec jsem nečekal, že by mohlo jít o tak pěkné místo...

28. 10. 2018 | zobrazeno 3121×

Děvín v záplavě hadinců a divizen

Letošní jaro s nezvykle vlhkým a studeným květnem přineslo na pálavský Děvín nezvyklou podívanou. Vrcholová plošina se zbarvila do žluté a modré barvy rozkvetlých hadinců obecných a divizen knotovitých.

14. 7. 2019 | zobrazeno 3108×

Almsee a Gosauseen – zrcadla Dachsteinu

[Rakousko] Okolo Dachsteinu leží několik jezer, zrcadlících okolní vysoké hory. Zatímco dvojice jezer Gosauseen patří k těm nejpopulárnějším, maličké Almsee na druhé straně hřebene tak známé není, ale o to je hezčí.

13. 11. 2020 | zobrazeno 3038×

Siněvirská Poljana – zima jako v pohádce

[Ukrajina] Karpaty okolo Siněviru a Koločavy jsou moc příjemnou oblastí s bezpočtem horských hřebenů, trekových tras i rázovitých vesniček. Po letním treku nad Užhorodem a podzimu jsme se sem vydali i v zimě.

23. 2. 2020 | zobrazeno 3010×

San Marino – miniaturní stát na vrcholu hory

[San Marino] V jen mírně zvlněné krajině východního úpatí Apenin se zdvihá zdaleka viditelný skalnatý zub korunovaný hradem: hora Monte Titano, nejvyšší bod městského státu San Marino.

11. 10. 2020 | zobrazeno 3005×

NP Volcán Isluga – kaktusový les a gejzíry pod dýmící sopkou

[Chile] Národní park Volcán Isluga, pojmenovaný po stejnojmenné sopce, patří k těm odlehlejším a méně navštěvovaným oblastem chilského altiplána. Ač je zdejší krajina krásná a nabízí spoustu krásných míst, dostat se k nim je těžké a cestovatel zde musí být zcela samostatný a připraven na vše.

19. 11. 2017 | zobrazeno 3003×

Trek okolo Manáslu III – klášter Lho a první pohled na Manáslu

[Nepál] Pátý den treku to konečně přichází: nejprve nesměle, pak v plné kráse, se objevuje typická silueta manáslu s dvojitým vrcholem připomínajícím rybí ocas. Popředí tohoto výjevu tvoří kopec s klášterem ve vesnici Lho, obklopené poli se zlatým obilím a sytě žlutými modříny.

18. 12. 2019 | zobrazeno 2895×

Laguny Miscanti a Miñiques pod sněhem ukryté

[Chile] Dvojice altiplánských lagun Miscanti a Miñiques leží pod vrcholem vulkánu Miñiques, který do okolí kdysi vyvrhnul stovky tun lávy a sopečných pum. Z nich eroze během tisíciletí vymodelovala bizarní útvary, zdobící typickou žlutou trávou porostlou pláň.

29. 10. 2017 | zobrazeno 2826×

NP Etosha – gepardi a žirafy okolo Halali a Namutoni

[Namibie] Kempy Halali a Namutoni leží ve východní části národního parku Etosha. Zde žije větší množství zvěře a i napajedla zde byla vybudována ve větší hustotě, než v západní části.

12. 8. 2018 | zobrazeno 2820×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace