Asie: Malajsie


Kuala Lumpur ve stínu mrakodrapů

[Malajsie] Když v roce 1857 zakládala hrstka přeživších prospektorů hornickou osadu Kuala Lumpur (název znamená „Bahnitý soutok“), asi netušili, že již za necelých 50 let se z ní stane hlavní město Malajska. Dnes jsou pro metropoli s 1,3 miliony obyvatel typické především mrakodrapy v čele s Petronas tower.

31. 3. 2012 | zobrazeno 7998×

Čajové plantáže a džungle Cameron highlands

[Malajsie] Cameronova vysočina, někdy označovaná také jako zelené plíce Malajsie, má dvě různé tváře: na jedné straně horské středisko protkané sítí stezek skrze džungli, na druhé straně intenzivně zemědělsky využívaná oblast s nekonečnými řadami skleníků a čajovými plantážemi pokrývajícími oblé kopce od obzoru po obzor. [vyšlo v časopise Příroda]

24. 3. 2012 | zobrazeno 13126×

Penang - perla Orientu

[Malajsie] V minulém fotočlánku jsme se podívali do čínské čtvrti penangského Georgetownu, dnes navštívíme památky z doby koloniální, buddhistický chrám a nejvyšší bod ostrova.

22. 4. 2012 | zobrazeno 6417×

Penang - kouzlo čínské čtvrti

[Malajsie] Penang, zabírající stejnojmenný ostrov a přilehlý kousek pevniny, je jediným malajským státem, ve kterém tvoří většinu Číňané. Pro množství historických památek bývá nazýván „Perlou orientu“. Kdybych měl vybrat jedno slovo, které ostrov a zejména město Georgetown charakterizuje, byla by to pestrost.

18. 3. 2012 | zobrazeno 5159×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace