Třídit podle: místa | tématu | na mapě | nejčtenější


100 pálavských bezobratlých

Fotografický průvodce s výběrem sta nejzajímavějších druhů pálavských bezobratlých.

16. 2. 2023 | zobrazeno 1031×

Kniha Pálava o dvě deci výš

Pojeďte s námi na jih Moravy. Do kraje bradel, manýrů a venuší. Do nejteplejší a nejslunnější oblasti naší země - na Pálavu. Tahle knížka není jen obyčejným průvodcem. Nezaručujeme tedy, že se s ní neztratíte. Co ale zaručit můžeme, je, že v ní najdete tipy na krásná místa, výrazné osobnosti, velká vína i malé potvory. Pálava je zkrátka kraj, kde dokonce i býti ztracen může být docela příjemné.

18. 12. 2022 | zobrazeno 1043×

Balkánský roadtrip

[Bosna & Hercegovina, Černá hora] Kombinace hor s horskými silnicemi, moře, starobylých měst i zajímavé přírody i poměrně velké volnosti cestování láká na Balkán čím dál více lidí. I my jsme se letos vydali na relativně dlouhou cestu na jih. Byť z toho byla nakonec spíš cesta ochutnávací a průzkumná, ukázala, že má rozhodně cenu se sem vrátit.

2. 10. 2022 | zobrazeno 1245×

Sveti Tomaž – nejfotografovanější slovinský kostel

[Slovinsko] Je tomu několik let, co se ve větší míře začaly objevovat fotografie kostela sv. Tomáše ve stejnojmenné slovinské vesnici. K pěkným fotkám má dokonalé predispozice: polohu na vrcholu kopce, fotogenické hory v pozadí a snadnou dostupnost.

20. 5. 2022 | zobrazeno 2019×

Goriška Brda – krajina vinic, kopečků a kostelů

[Slovinsko] Oblast Goriška Brda, ležící mezi řekou Soča a Itálií na jihozápadě Slovinska, je takovým slovinským Toskánskem. Krajem vinic, ovocných stromů, krásných výhledů a malebných vesniček se spoustou kostelů.

14. 5. 2022 | zobrazeno 1499×

Zelenci - smaragdové zrcadlo hor

[Slovinsko] Rezervace Zelenci ležící v Triglavském národním parku je pěknou zastávkou na cestě touto částí Slovinska. Největším lákadlem jsou jezírka, v nichž se odráží vrcholky okolních hor.

8. 5. 2022 | zobrazeno 1659×

Podzim v Moravském krase

Když se řekne Moravský kras, každý si vybaví naše nejznámější veřejnosti přístupné jeskyně. Je tady i ale i svět nad povrchem – skály, údolí, lesy, závrty a propadání.

19. 12. 2021 | zobrazeno 1886×

Villnöß – Funes: nejhezčí dolomitské údolí?

[Itálie] Malebná údolí s fotogenickými kostelíčky s vysokými štíhlými věžemi, korunovaná skalními věžemi, jsou pro Dolomity charakteristická. Těžko hledat, které je nejhezčí. Údolí Funes (Villnöß) by ale mohlo být horkým kandidátem.

14. 5. 2017 | zobrazeno 6506×

Passo Sella a Gardena – nejhezčí dolomitské sedla

[Itálie] Průsmyky Sella a Gardena v dolomitském masivu Sella jsou považovány za jedny z nejhezčích v tomto pohoří. Možná proto, že vysoké a zubaté hory se vypínají hned v jejich přímé blízkosti…

14. 11. 2021 | zobrazeno 3100×

Lago di Sorapiss – smaragdová perla Dolomit

[Itálie] Ring zubatých hor v čele s kamenným prstem Dito di Dio ukrývá horské jezero s krásnou smaragdovou barvu. Tu mu dávají vody stékající z ledovce Chiaccaiao Occidentale na severozápadním svahu masivu Punta Sorapiss.

22. 10. 2021 | zobrazeno 3071×

Janohrad – mlhavé podzimní ráno v lednickém parku

Janův hrad neboli Janohrad je jednou ze staveb, rozmístěných v malebné krajině Lednicko-valtického areálu vybudovaného Liechtensteiny. Lovecký hrad stojí na ostrohu jednoho z meandrů původního koryta řeky Dyje a největší kouzlo má na podzim, kdy se okolní lesy zbarví do žluté a červené.

3. 11. 2021 | zobrazeno 1969×

Passo di Falzarego a Valparola – krásné výhledy okolo dolomitských sedel

[Itálie] Okolí dvojice dvoutisícových sedel západně od Cortiny d´Ampezzo nabízí spoustu hezkých výhledů, od blízkých skalnatých vrcholů zrcadlících se v hladině Lago Limedes po vzdálenější královnu Dolomit – Marmoladu.

30. 10. 2021 | zobrazeno 2162×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace