Asie: Thajsko


Ko Wai – nalezený ztracený ráj

Sníte o ostrově, kde budete mít krásnou pláž skoro sami pro sebe, život plyne pomalu a klidně, moře překypuje životem okolo korálových útesů? Pak mám jeden tip: ostrůvek Ko Wai, ležící docela blízko thajsko-kambodžské hranice, na jihovýchodě země.

23. 2. 2016 | zobrazeno 9014×

Ko Adang - národní park Tarutao

[Thajsko] Na samém jihu Thajska, při hranicích s Malajsií v provincii Satun, leží národní mořský park Tarutao, pojmenovaný podle stejnojmenného největšího ostrova. Na 1490 čtverečních kilometrech najdeme 51 ostrovů a ostrůvků, nabízejících dosud turismem méně poznamenanou přírodu.

11. 3. 2012 | zobrazeno 16649×

Krabi a Railay

[Thajsko] V okolí města Krabi, hlavního města stejnojmenné provincie, leží několik z neoblíbenějších thajských turistických míst – ostrovy Ko Phi Phi a Ko Lanta, scénické pláže Railay a pár zajímavostí se najde i přímo ve městě či jeho sousedství.

4. 3. 2012 | zobrazeno 12690×

Kuželový kras Ao Phang Nga

[Thajsko] Národní park Ao Phang Nga leží v zátoce mezi ostrovem Phuket na západě, Malajským poloostrovem na východě a z jihu jej ohraničuje dvojice ostrovů Ko Yao. Je synonymem pro spojení kuželový kras – z mělkého, tyrkysového moře se tyčí desítky ostrovů, ostrůvků a útesů nejroztodivnějších tvarů.

27. 2. 2012 | zobrazeno 9584×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace