Asie: Kazachstán


Bektau-ata, žulový maják v kazašské stepi

[Kazachstán] Okolí jezera Balkaš představuje typickou kazachstánskou krajinu, jak si ji asi většina z nás představuje: nekonečná rovná suchá step, protkaná silnicemi rovnými jako přímka. Z rovin zde ale vystupuje vysoký žulový masiv, viditelný zdaleka a za západu slunce rudě žhnoucí jako opravdový maják.

5. 11. 2014 | zobrazeno 6452×

Ile-Alatau, údolí Malé Almatinky a Velké Almatinské jezero

[Kazachstán] Nad největším kazachstánským městem Almaty se při hranicích s Kyrgyzstánem tyčí pásmo zaledněných hor Ťan-Šanu. Turistika je zde znepříjemněna řadou administrativních opatření od pohraničního pásma po ochranu přírody, i tak ale tato oblast stojí za návštěvu.

28. 10. 2014 | zobrazeno 9181×

Barevné skály a zpívající duna NP Altyn-Emel

[Kazachstán] Národní park Altyn-Emel zabírá 4 600 km2 převážně vyprahlé země na jižním okraji Džungarského Alatau. Turisté zde míří obvykle na několik relativně snáze dostupných míst: k neuvěřitelně pestrobarevným kopcům Aktau a Katutau, na zpívající písečnou dunu a k archeologickému nalezišti Bešatyr.

19. 10. 2014 | zobrazeno 10380×

Kaňon Šaryn – kazachstánský Grand Canyon

[Kazachstán] Asi 150 kilometrů dlouhý kaňon řeky Šaryn leží asi 200 kilometrů východně od Almaty nedaleko kyrgyzských hranic. Voda se zde zařízla až několik set metrů hluboko a tak není divu, že místní jej hrdě přezdívají kazachstánským Grand Canyonem.

5. 10. 2014 | zobrazeno 11209×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace