Amerika: Ekvádor


Quito – metropole na rovníku

[Ekvádor] Hlavní, avšak ne největší město Ekvádoru, leží na úrovni skoro tří tisíc metrů nad mořem, sevřeno okolními horami a nikdy nekončící dopravní zácpou. Centrum tvoří památky na koloniální doby, zatímco všude jinde vládne pulzující chaos.

9. 7. 2017 | zobrazeno 5193×

Otavalo – Laguna Cuicocha a Mojanda

[Ekvádor] Otavalo je oblíbeným turistickým cílem, ať už pro vyhlášené indiánské trhy, nebo zajímavé okolí. Mezi nejnavštěvovanější místa v okolí patří vulkanická jezera Cuicocha a soustava jezer Mojanda.

13. 12. 2015 | zobrazeno 6104×

Chimborazo – okolo věčně zamračeného velikána

[Ekvádor] Chimborazo je s nadmořskou výškou 6 310 metrů nejvyšším vrcholem Ekvádoru a díky zakřivení Země také nejvzdálenějším bodem od středu naší planety. Kolem majestátní věčně zasněžené hory se rozkládá národní park, plný lam vikuní, močálovitých bofedales, a krásných výhledů. Tedy – pokud máte štěstí a krajina není stále zahalena v mracích.

29. 11. 2015 | zobrazeno 7847×

Mindo a rezervace Milpe – ptačí ráj na západních svazích And

[Ekvádor] Mlžné západní svahy And nedaleko Quita jsou jedním z ptačích rájů světa. Na jednom místě tu žije na stovky druhů včetně desítek druhů kolibříků, tukanů nebo papoušků, a birdwatching tu chytne opravdu každého…

25. 8. 2015 | zobrazeno 5985×

Isla de la Plata a NP Machalilla

[Ekvádor] Puerto López, šestnáctitisícové město na pacifickém ekvádorském pobřeží, je východiskem oblíbených výletů na ostrov Isla de Plata, právem nazývaný „Druhé Galapágy“ nebo „Galapágy pro chudé“.

16. 8. 2015 | zobrazeno 8072×

Indiánský Ekvádor – trhy v Otavalu a Saquisilí

[Ekvádor] Z patnácti milionů obyvatel Ekvádor koluje asi třem čtvrtinám v žilách indiánská krev. A na některých vyhlášených místech, třeba Otavalu nebo městečku Saquisilí, to je ještě více. A pravým každotýdenním indiánským svátkem jsou trhy.

30. 8. 2015 | zobrazeno 5372×

El Ángel – mlžné království divukrásných frailejonů

[Ekvádor] Reserva ecológica El Ángel je jednou z nejlepších ukázek ekosystému párama – vlhkého, studeného, na život mimořádně bohatého území. Králem necelých 160 čtverečních kilometrů rezervace jsou rostliny frailejones (Espeletia pycnophylla).

20. 9. 2015 | zobrazeno 4769×

Rybáři z Puerto López

[Ekvádor] Puerto López je jedno z mnoha přístavních městeček na ekvádorském pacifickém pobřeží. Výjimečnost mu však dává blízkost ostrova Isla de la Plata, přírodní rezervace s množstvím ptačích druhů nebo možností pozorování velryb. A když se ráno vydáte na městskou pláž, naskytne se vám zcela jiný obrázek, tak trochu z běžného života.

6. 9. 2015 | zobrazeno 4359×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace