Asie: Izrael


Jeruzalém - svaté město

[Izrael] Historie Jeruzaléma je dlouhá a pohnutá. Díky tomu je město doslova nabité různorodými památkami a každá čtvrť starého města dýchá úplně odlišnou atmosférou. A nejsilnější pocity se dostaví na místech, kde se před dvěma tisíci lety staly skutky popsané v Bibli – ať už jí věříte nebo ne.

26. 3. 2017 | zobrazeno 9728×

Pevnost Masada, Mrtvé moře a kaňony Ein Gedi

[Izrael] Okolí nejnižšího bodu souše na světě – Mrtvého moře – ukrývá mnohé další zajímavosti v čele s pozůstatky pevnosti Masada, izraelského symbolu nepokořeného odporu, nebo rezervací Ein Gedi s hezkými kaňony a výhledy do okolí.

12. 3. 2017 | zobrazeno 11323×

Mitzpe Ramon – město s nejhezčím výhledem

[Izrael] Městečko Mitzpe Ramon leží na neuvěřitelně krásném místě – přímo na hraně obřího kráteru Machteš Ramon. Ideální východisko na túry do okolí, kde za krásnými výhledy stačí popojít pár set metrů z centra. Ostatně už samotný název to naznačuje – slovo mitzpe znamená výhled…

5. 3. 2017 | zobrazeno 9650×

Ein Avdat – za krásami kaňonů Negevské pouště

[Izrael] Negevská poušť zabírá velkou část jihu země, a je protkána sítí dokonale značených turistických stezek. Zatímco mnohé vedou poněkud bezútěšnou krajinou, jiné ukazují, že i vyprahlá poušť může ukrývat krásná místa. Příkladem jsou stezky mezi městečky Midreshet Ben Gurion a Mitzpe Ramon, procházející národním parkem Ein Avdat.

26. 2. 2017 | zobrazeno 10190×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace