Amerika: Kolumbie


Bogota – metropole se špatnou pověstí

[Kolumbie] Osmimilionová metropole Kolumbie nabízí i přes svou docela špatnou pověst nebezpečného města poměrně dost míst, která stojí za návštěvu: zajímavá muzea, historické centrum s nádherně zdobenými kostely z dob koloniálních i nádherná panoramata z okolních kopců.

27. 6. 2017 | zobrazeno 8393×

Sierra Nevada del Cocuy – tropické velehory

[Kolumbie] Sierra Nevada del Cocuy jsou pozoruhodné hory. Díky blízké poloze k rovníku zde rostou zajímavé rostliny, samotné hory mají trochu „venezuelský“ ráz s kolmými stěnami a relativně plochými vrcholky, avšak nejvyšší vrcholky jsou pokryty ledovci. Na turistu tady však čekají celkem drsné podmínky.

18. 10. 2015 | zobrazeno 6668×

Krásná bílá koloniální Villa de Leyva

[Kolumbie] Pokud se Salento uchází o titul nejhezčí kolumbijské koloniální vesničky pestrostí fasád svých domů, pak Villa de Leyva bojuje čistotou bílých fasád a obřím náměstím. A těžko říct, kdo v tomto souboji vede.

25. 8. 2015 | zobrazeno 6225×

Popayán, bílá koloniální perla

[Kolumbie] Popayánu se říká „Ciudad Blanca“, Bílé město. Fasády domů v historickém centru, jednom z nejhezčích v celé Kolumbii, totiž svítí takřka výhradně bílou barvou.

12. 9. 2015 | zobrazeno 4383×

Valle de Cocora a barvami hrající Salento

[Kolumbie] Salento je jedním z těch nejmalebnějších v Kolumbii. Kombinace zářivě bílých fasád a ještě zářivějšími barvami vymalovaných okenních rámů a balkónů s ulicemi provoněnými kávou jsou hlavním lákadlem davů turistů. Salento navíc leží v údolí Cocora, proslaveném četným výskytem národního kolumbijského stromu.

2. 8. 2015 | zobrazeno 7544×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace