Evropa: Polsko


Podzimní mrakopády v Bieszczadech

[Polsko] Oblast polsko-slovensko-ukrajinského pomezí nám učarovala: nekonečné bukové lesy, travnaté poloniny, krásné noční nebe. Po první návštěvě na přelomu podzimu a zimy a druhé cestě na konci léta jsme chtěli trefit vrcholný podzim, kdy budou barvy nejintenzivnější, což slibovala letošní půlka října.

22. 10. 2017 | zobrazeno 3444×

Tatranské království šafránů

[Polsko] S postupujícím jarem sníh mizí i z nejvyšších hor, a namísto něj se stráně zabarvují prvními květy. Na první aprílový víkend s neaprílově hezkým počasí jsme se vydali na polskou stranu Tater za šafrány-krokusy, kterých zde rozkvétá neuvěřitelné množství.

9. 4. 2017 | zobrazeno 6190×

Biesczady – babí léto pod hvězdami

[Polsko] Kde je ve střední Evropě nejhezčí noční obloha? Na pomezí Polska, Slovenska a Ukrajiny. Tamní krajina nám loni učarovala, a tak i letos jsme se v počínajícím podzimu vydali do tohoto krásného horského koutu. A opět to stálo zato.

1. 11. 2015 | zobrazeno 5883×

Krakov – sídlo polských králů

[Polsko] Přestože od konce 16. století je hlavním městem Polska Varšava, Krakov zůstal zdaleka nejnavštěvovanější destinací našeho severního souseda. Nabízí totiž kompaktní historické centrum se zachovalými památkami v čele s hradem Wawel, tradičním sídlem polských králů.

1. 5. 2015 | zobrazeno 8324×

Kouzelné Poloniny a Biesczady – krásný podzim i zima v jednom

[Polsko, Slovensko] Karpaty na rozhraní Polska, Slovenska a Ukrajiny patří k nejméně osídleným a nejdivočejším koutům střední Evropy. Když se ke zdejším nekonečným bukovým lesům a dalekým výhledům přidá pestré a vždy fotogenické počasí, nemá to chybu.

30. 11. 2014 | zobrazeno 9974×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace