Asie: Turecko


Cestovní deník Turecko 2013

[Turecko] Když jsme na WizzAir uviděli akci Istanbul za necelé dva tisíce, nebylo co řešit. Město na rozhraní kontinentů mě lákalo už dlouho a během desetidenní cesty se daly zvládnout i mnohá další krásná místa.

17. 5. 2014 | zobrazeno 4357×

Travertinový zázrak Pamukkale, Hierapolis a Side – turecké památky z doby antiky

[Turecko] Bělostné travertinové terasy Pamukkale patří k nejznámějším přírodním perlám Turecka. A i když mnohé návštěvnické popisy vyjadřují zklamání z davů lidí a umělých úprav areálu, Pamukkale má stále mimořádné kouzlo a i kvůli rozvalinám antických staveb stojí za návštěvu.

3. 11. 2013 | zobrazeno 16588×

Kappadokie – země podivuhodných skalních tvarů

[Turecko] Ač jméno Kappadokie v překladu z perštiny znamená „země krásných koní“, dnes tato turecká oblast láká cestovatele na divy přírody neživé. Krajina v okolí městeček a vesnic Göreme, Uçhisar či Çavuşin je plná nejrůzněji tvarovaných skal, hlubokých údolí a kaňonů i celých skalních měst.

13. 10. 2013 | zobrazeno 24910×

Istanbul – město na hranici kontinentů

[Turecko] Konstantinopol, Nový Řím, Cařihrad i Byzantion, to jsou jména, která ve své dlouhé historii neslo největší město Turecko, vstupní brána do Orientu a město rozkročené na hranici Evropy a Asie. Dnes je Istanbul domovem patnácti milionů obyvatel, městem mnoha starobylých památek z éry Osmanské říše i moderním obchodním centrem.

26. 9. 2013 | zobrazeno 13653×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace