Amerika: Peru


Nazca a Ica

[Peru] Nazca patří k povinným zastávkám turisty v Peru. Slavné obrazce přitahují každoročně desítky tisíc návštěvníků. Nedaleko leží další lákadlo – poušť Atacama u města Ica, známá obrovskými písečnými dunami.

11. 3. 2010 | zobrazeno 8231×

Nevado Chachani

[Peru] V blízkosti Arequipy, „bílého města“, leží několik sopek. El Misti je dokonalý kužel pokrytý sopečným prachem. Nevado Chachani má lehce přes 6000 m n. m., čímž nás nalákala k výstupu. Vzhledem k nepřítomnosti ledovce se jedná o jednu z nejjednodušších šestitisícovek.

19. 2. 2010 | zobrazeno 6139×

Yura – zelená oáza uprostřed pouště

[Peru] Vesnice Yura leží nedaleko Arequipy, jednoho z turistických center Peru. Na rozdíl od ostatních, známější míst (jako jsou sopky Chachani, El Misti nebo kaňon Colca) je ale navštěvována turisty minimálně. Zájezd sem nabízí pouze jedna cestovka, ale mnohem lepší je nevázat se na její program (a několikanásobně předraženou cenu) a udělat si výlet individuální.

21. 1. 2010 | zobrazeno 5237×

Národní park Huascarán

[Peru] Národní park Huascaran, pojmenovaný podle stejnojmenné nejvyšší hory Peru, zabírá většinu pohoří Cordillera Blanca. Tyto hory jsou nejzaledněnějším tropickým pohořím, jehož bílé špičky a pyramidy ostře kontrastují s okolní zemědělskou krajinou, respektive zelenou masou džungle na východních svazích. [zkrácená verze vyšla v časopise Travelfocus]

21. 3. 2010 | zobrazeno 11043×

Alpamayo base camp trek

[Peru] Nejkrásnější, nejdrsnější, nejodlehlejší – to jsou jen některá nej, která se vážou k této tůře peruánským pohořím Cordillera Blanca. A ještě jedno je určitě nutno zmínit – Nevado Alpamayo, podle něhož je trasa pojmenována, bývá označován za jednu z nejkrásnějších hor světa. [vyšlo v časopise Lidé a hory]

14. 12. 2009 | zobrazeno 9670×

Centrální Andy - Cordillera del Huaytapallana

[Peru] Oblast peruánských centrálních And v okolí měst Ayacucho, Huanta či Huancayo byla dlouhá léta známa především jako hlavní působiště marxistické teroristické organizace Světlá stezka, Sendero Luminoso. Dnes sem peruánská vláda láká turisty a málo navštěvovaný kraj stojí za návštěvu.

17. 5. 2010 | zobrazeno 6152×

Paracas a Islas Ballestas

[Peru] Peruánský poloostrov Paracas a ostrovy Balestas bývají často přirovnávány ke Galapágám. Díky příznivým přírodním podmínkám, které představuje zejména živiny přinášející studený Humboldtův proud, jsou zdejší pacifické vody plné vodních živočichů a ptactva. Výhodou je i jejho snadná dostupnost.

4. 11. 2009 | zobrazeno 10084×

El Mismi - k pramenům Amazonky

[Peru] Rio Amazonas, nejdelší řeka světa, vzniká soutokem řek Marañon a Ucayali. Její vody pochází ze srážek a ledovců hřebene And, od samého severního okraje v Kolumbii až po jih Peru. O tom, která ze zdrojnic je nejdelší, nejvodnatější či s největším povodím se přeli geografové dlouhá léta.

27. 3. 2010 | zobrazeno 5456×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace