Evropa: Ukrajina


Siněvirská Poljana – zima jako v pohádce

[Ukrajina] Karpaty okolo Siněviru a Koločavy jsou moc příjemnou oblastí s bezpočtem horských hřebenů, trekových tras i rázovitých vesniček. Po letním treku nad Užhorodem a podzimu jsme se sem vydali i v zimě.

23. 2. 2020 | zobrazeno 2987×

Siněvir – zimní přechod poloniny Piškoňa a výlet na Topaz

[Ukrajina] Polonina Piškoňa nám učarovala už při časně podzimním přechodu a tehdy jsme si ji vytipovali jako vhodné hory pro zimní přechod na sněžnicích.

16. 2. 2020 | zobrazeno 1912×

Siněvir – babí léto v kraji Nikoly Šuhaje

[Ukrajina] Travnaté hřebeny ukrajinských polonin nezklamou v jakémkoliv ročním období, ale začátek podzimu se zlatou trávou, prvními námrazami, mlhami převalujícími se v údolích a sytě rudým borůvčím patří k těm nejhezčím. My se vydali na přechod poloniny Piškoňa v národním parku Siněvir, táhnoucí se nad vesnicí Koločava.

8. 10. 2017 | zobrazeno 3857×

Cestovní deník Zakarpatská Ukrajina 2012

[Ukrajina] Po několika odložených pokusech, kdy vyjet na Ukrajinu - Velikonoce, květnové svátky a další - se konečně začátkem prázdnin podařilo a cesta na dřívější československou Podkarpatskou Rus mohla začít.

22. 7. 2012 | zobrazeno 5124×

Užhorod, polonina Boržava a Mukačevo

[Ukrajina] Zakarpatská Ukrajina, někdy postaru nazývaná Podkarpatská Rus (jak se – byť ne v úplně totožných hranicích – tento celek jmenoval v době, kdy patřil předválečnému Československu), je poněkud zapadlým koutem země. Kdysi nejvýchodnější cíp naší země, kam z Prahy jezdil přímý vlak, dnes nejzápadnější část Ukrajiny u hranice s Evropskou unií.

10. 7. 2012 | zobrazeno 24091×

Cestovní deník Ukrajina - Krym 2009

[Ukrajina] Školní exkurze na místo dlouholetých výzkumů naší katedry , na daleký (zvláště autobusem) Krym.

10. 3. 2012 | zobrazeno 5931×

Krymský poloostrov – od hor k moři

[Ukrajina] Krymský poloostrov, vybíhající z Ukrajiny do Černého moře, sice nemá příliš velkou rozlohu, avšak svou pestrostí si nezadá s mnohem většími celky. Největší část tvoří trochu fádní rovinaté stepi, ale při pobřeží se zvedají hory, dosahující výšky více než 1500 m n. m. a ostře kontrastující s blízkou mořskou hladinou.

11. 12. 2009 | zobrazeno 10936×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace