Asie: Gruzie


Kouzelná Svanetie III. – Ušguli, pod ochranou tajemných věží

[Gruzie] Svanetie si svůj ráz a kulturu zachovala ve velké míře díky odlehlosti a nedostupnosti. Symbolem může být malá vesnička Ušguli, ležící na dohled od nejvyšší gruzínské hory a ukrývající největší množství dochovaných kamenných věží.

1. 9. 2013 | zobrazeno 14125×

Kouzelná Svanetie II. – jezírka Koruldi, sedlo Guli a majestátní Ušba

[Gruzie] Největší kouzlo sice dodávají Svanetii kamenné obranné věže roztroušené v horských vesničkách, avšak celá oblast je ideální pro horskou turistiku a treky. Okolo Mestie i dalších vesniček je možné chodit po spoustě stezek, od jednodenních výletů po týdenní treky.

25. 8. 2013 | zobrazeno 15854×

Kouzelná Svanetie I. – Mestia, gruzínské Švýcarsko

[Gruzie] Svanetie, horská oblast v severovýchodní části Gruzie, patří k nejmalebnějším částem země a ne nadarmo bývá nazývána gruzínským Švýcarskem. S alpskou zemí má společnou nejen krásnou krajinu zelených pastvin pod zaledněnými horami, ale také množství turistů. A právě přiliv peněz a turistů ji mění neuvěřitelně rychlým tempem.

18. 8. 2013 | zobrazeno 19285×

Národní park Borjomi-Kharagauli a skalní město Vardzia

[Gruzie] Pásmo nepříliš navštěvovaného Malého Kavkazu na jihozápadě Gruzie skrývá jak malebný, zalesněný národní park Borjomi-Kharagauli, tak dramatický kaňon řeky Mtkvari korunovaný skalním městem Vardzia.

11. 8. 2013 | zobrazeno 19980×

Gruzínská metropole Tbilisi

[Gruzie] V gruzínské metropoli, jeden a čtvrt milionovém Tbilisi, se navzájem doplňuje staré a nové: pomalu se rozpadající zástavba starých čtvrtí a kamenných kostelíků se zrcadlí v moderních stavbách ze skla a oceli, na město shlíží na jedné straně pevnost ze 4. století, na druhé obří katedrála, vysvěcená v roce 2004.

28. 7. 2013 | zobrazeno 11839×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace