Evropa: Itálie


Passo di Giau – mezi mraky a dolomitskými velikány

[Itálie] Sedlo Giau je jedno z mnoha silničních sedel, které nekonečnými serpentinami protínají dolomitské hřebeny a poskytují jednoduchou možnost, jak se dostat vysoko do hor. A okolí tohoto sedla rozhodně stojí za to.

4. 11. 2018 | zobrazeno 5616×

Monte Morgenleit – dolomitské vyhlídkové překvapení

[Itálie] Na tento travnatý hřeben Karnských Alp v oblasti Sauris, dříve nazývané Zahre, jsme narazili náhodou. Na mapě jsem hledal nějaké místo, které by leželo po cestě do Dolomit, a na východové focení by se dalo jít kousek od auta. Vůbec jsem nečekal, že by mohlo jít o tak pěkné místo...

28. 10. 2018 | zobrazeno 3120×

Julské Alpy po Italsku

[Itálie] Julské Alpy si obvykle spojujeme se Slovinskem, ale jejich západní výběžek se táhne až do Itálie. Zde, nad jezerem Predil, nabízí množství zajímavých zajištěných cest po skalnatých hřebenech, často ve stopách I. světové války, kdy zde probíhala jedna z frontových linií. Příjemným bonusem je i krásný nový bivak, stojící přímo na vrcholu hory Foronon del Buinz.

17. 7. 2017 | zobrazeno 6134×

Pitigliano, Orvieto a další etruská romantika

[Itálie] V posledním ze série toskánských fotočlánků se podíváme do několika zajímavých měst a městeček, oplývajících starobylou architekturou, dech beroucími výhledy a malebným okolím: Pitigliana, Orvieta, Grotte di Castro a Latery.

4. 6. 2017 | zobrazeno 5178×

Alpe di Siusi – zasněžené italské altipláno

[Itálie] Alpe di Siusi (německy Seiser Alm) je nejvýše položená horská pastvina v Dolomitech. Zatímco stovky seníků a chatiček rozmístěných po lehce zvlněných travnatých pláních odkazují na minulost, dnes jde především o oblíbené zimní středisko se spoustou vleků a sjezdovek.

28. 5. 2017 | zobrazeno 6617×

Civita di Bagnoregio – umírající město

[Itálie] Città che Muore – „Umírající město“. Takové označení si vysloužilo městečko Civita di Bagnoregio, jehož osud naplňuje eroze a sesuvy. Na skalním ostrohu se tyčí poslední zbytky kdysi bohatého města, které možná za pár desítek let podlehne zubu času úplně…

21. 5. 2017 | zobrazeno 12141×

Sorano – kamenné město na skalách

[Itálie] Jižní Toskánsko je plné malebných starých vesnic a městeček, v nichž jakoby se život zastavil před desítkami či stovkami let. Jedním z nejhezčích je „Citta del tufo“ Sorano, staré město stojící na tufových skalách.

7. 5. 2017 | zobrazeno 10215×

Do srdce Toskánska

[Itálie] Toskánsko je poměrně rozlehlý region, avšak jeho srdce – tolik vyhledávané fotografy – leží bezesporu v oblasti Val d´Orcia. Mimořádně malebná krajina s vinicemi, cypřišovými stromořadími a historickými městečky na kopcích s dalekými výhledy.

30. 4. 2017 | zobrazeno 6899×

San Gimignano – město kamenných věží

[Itálie] Hledat mezi toskánskými městy a městečky to nejhezčí je takřka nemožný úkol, malebných měst zde stojí spousta. Kdyby se o to ale někdo pokusil, San Gimignano, město se čtrnácti kamennými věžemi a krásně zachovalým gotickým centrem by bylo horkým kandidátem. A to nejen pro architekturu samotnou, ale i hezké okolí.

23. 4. 2017 | zobrazeno 10900×

Všechny barvy Burana

[Itálie] Benátky nejsou jediným ostrovním městem v Benátském zálivu. V dosahu lodní městské dopravy leží i ostrov s městečkem Burano, známým pro své pestrobarevné domy a výrobu tradičních krajek.

2. 4. 2017 | zobrazeno 4061×

Benátky ve víru karnevalu

[Itálie] Tradiční karneval v Benátkách láká každoročně desítky tisíc návštěvníků, kteří zcela zaplní benátské uličky i náměstí, v nichž pózují stovky lidí v pestrobarevných maskách.

19. 3. 2017 | zobrazeno 5780×

Cinque Torri a Tre Cime – okolo dolomitských legend

[Itálie] Pět věží a Tři vrcholky, jak zní v překladu jména těchto dolomitských vrcholů, patří bezesporu k těm ikonickým v severoitalském pohoří. Při naší zářijové návštěvě se nám poštěstili dokonalé (a hezky pestré) fotografické podmínky u obou vrcholů.

8. 11. 2015 | zobrazeno 6585×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace