Afrika: Namibie


Duna 45 a Hiddenvlei, opuštěná krása v dunách

[Namibie] Hiddenvlei je podobná suchá pánev jako mnohem známější Sossuvlei nebo Deadvlei. A i když od nich leží sotva pár kilometrů daleko, zůstává stranou zájmu téměř všech návštěvníků. Do syta si tady lze užít klidu a fotogenických scenérií.

7. 10. 2018 | zobrazeno 4826×

Deadvlei – torza akácií v rudých dunách

[Namibie] Siluety mrtvých akácií, rostoucí z bílé pánve obklopené rudými dunami dosahujícími výšky několika set metrů, jsou jedním ze symbolů namibijské krajiny. Oblast Sossusvlei právem patří k nejvyhledávanějším oblastem národního parku Namib-Naukluft i celé Namibie.

23. 9. 2018 | zobrazeno 4918×

NP Namib-Naukluft – prastaré welwitschie a aloe u Bloedkoppie

[Namibie] V nekonečných dálkách pustého národního parku Namib-Naukluft se skrývají mnohé přírodní poklady: rudé písečné přesypy, tisíc let staré exempláře dlouhověkých welwitschií a žulové masivy, obklopené fotogenickými solitérními aloemi.

16. 9. 2018 | zobrazeno 3553×

Na návštěvě u Himbů

[Namibie] Ač to možná všudypřítomné německé názvy skrývají, Namibie je etnicky neuvěřitelně pestrou zemí. Na jejím území se vystřídalo mnoho kmenů a etnik, jejichž potomci zde stále žijí. Jedněmi z nejznámějších a na první pohled nejzajímavějších jsou Himbové.

9. 9. 2018 | zobrazeno 7555×

Namibijské pobřeží koster - plameňáci a lachtani na Cape Cross

[Namibie] Namibijské pobřeží se táhne v délce 1600 kilometrů, většinu pokrývají písečné pláže a duny pouště Namib. Pod ochranou – v rámci tří národních parků – je celé pobřeží, mezi nejnavštěvovanější části patří nehostinné Pobřeží koster a rezervace poblíž města Swakopmund, kde lze pozorovat desetitisíce plameňáků a lachtanů.

26. 8. 2018 | zobrazeno 5313×

NP Etosha – gepardi a žirafy okolo Halali a Namutoni

[Namibie] Kempy Halali a Namutoni leží ve východní části národního parku Etosha. Zde žije větší množství zvěře a i napajedla zde byla vybudována ve větší hustotě, než v západní části.

12. 8. 2018 | zobrazeno 2803×

NP Etosha – lvi, pštrosi, nosorožci okolo Okaukuejo

[Namibie] Kemp Okaukuejo leží na západním okraji solné pláně Etosha, blíže centru národního parku. Tomu odpovídá i množství a pestrost zvěře, kterou tamní krajina překypuje. A v noci nasvícené napajedlo přímo u kempu je vyhlášené nočními návštěvami nosorožců.

5. 8. 2018 | zobrazeno 2774×

NP Etosha – (nejen) sloní stáda u Olifanstrus

[Namibie] Národní park Etosha je asi největším turistickým lákadlem Namibie. Jeho západní část – v okolí kempu Olifanstrus – byla dlouhou dobu pro individuální turistiku uzavřena a i dnes patří k těm méně navštěvovaným částem parku.

29. 7. 2018 | zobrazeno 3140×

Epupa – vodopády pod dohledem baobabů

[Namibie] Vodopády Epupa na řece Kunene jsou sice méně známé, než o zhruba sto kilometrů proti proudu ležící Ruacaná, nabízejí však podobný zážitek: hřmící vodu padající do úzkého kamenného hrdla. Bonusem je poměrně nízký počet dalších turistů.

22. 7. 2018 | zobrazeno 3206×

Palmwag – offroadové liduprázdné safari

[Namibie] Palmwag je kamenitá oblast mezi atlantským pobřežím a národním parkem Etosha, sloužící jako jakési nárazníkové pásmo a útočiště poměrně velkých zvířecích populací. V divoké a opuštěné krajině žijí pouštní sloni, lvi, nosorožci, žirafy či přímorožci.

15. 7. 2018 | zobrazeno 2344×

Damaraland a Twywelfontein – skalní malby, zkamenělý les a pouštní sloni

[Namibie] Severozápadní část Namibie, označovaná jako Damaraland, je (i na namibijské poměry) pustým místem. Přesto tady najdeme hned několik zajímavostí: rozsáhlé skalní malby a petroglyfy Twyfelfontein, zkamenělý les, skalní čedičové varhany a také unikátní populaci slonů, kteří se adaptovali zdejším pouštním podmínkám.

8. 7. 2018 | zobrazeno 3425×

Spitzkoppe – žulový fotografův ráj

[Namibie] Skály z rudé žuly, skalní mosty, bazénky zrcadlící okolní hory, obří balvany – to vše najdeme v okolí masivu Spitzkoppe, přezdívaného také „Namibijský Matterhorn“. Spolu se světlem zapadajícího nebo vycházejícího slunce, které zabarví skály do žhnoucí rudé, jde o neuvěřitelně fotogenické místo s bezpočtem dokonalých kompozic.

1. 7. 2018 | zobrazeno 4895×
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace